Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Σάουνα
 

Magic Pool & Spa
Σάουνα
 

Οι σάουνες προέρχονται από τη Φινλανδία στο οποιο διαπίστωθηκε ότι όσο περισσότερη σάουνα έκαναν φινλανδοί την εβδομάδα, τόσο περισσότερο ζούσαν

Η σάουνα είναι ξύλινη και  ανάλογη των ατόμων που απαιτείται για να φιλοξενήσει τους φίλους σας η του πελάτες σας . Η πόρτα του θαλάμου είναι από ξύλο και από ειδικό γυαλί (ασφαλείας) πυρίμαχο .Η σάουνα  ευεργετική για παιδιά και άτομα χωρίς παθολογικά προβλήματα υγείας.

 

Επίσης κάνει καλό :

 

Στο κυκλοφορικό.

Αυξάνει την αιμάτωση και βελτιώνει το κυκλοφορικό. Μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι η παθητική θερμότητα αυξάνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου, ένα μόριο που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την αρτηριακή πίεση. 

 

Μειώνει τον πόνο.

Η θερμότητα της σάουνας αυξάνει τη ροή του αίματος στο σώμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο στις αρθρώσεις και την αρθρίτιδα. Εκτός από την αρθρίτιδα, ανακουφίζει τον μυικό πόνο αφού βελτιώνει την κυκλοφορία και χαλαρώνει τους τένοντες και τους συνδέσμους. Επίσης, η υψηλή θερμοκρασία στη σάουνα απλευεθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παυσίπονη δράση.

 

Μειώνει την πιθανότητα κρυολογήματος.

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, μελέτη του Πανεπιστημίου της Βενετίας έδειξε πως όσοι έκαναν συχνά σάουνα, σε τακτική βάση αρρώσταιναν πιο σπάνια σε σχέση με όσους δεν την προτιμούσαν. Η σάουνα αυξάνει την αιμάτωση και έτσι διατηρεί τους ιστούς υγιείς και μειώνει αισθητά τους μικροοργανισμούς στο σώμα σου. Με αυτόν τον μηχανισμό γινόμαστε πιο ανθεκτικοί στα μικρόβια. Κι ενώ οι επιστήμονες κρατούν επιφυλάξεις, σημειώνοντας πως για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα χρειάζεται περαιτέρω μελέτη, συνάδελφοί τους από τη Γερμανία και τη Φινλανδία σε αντίστοιχες μελέτες επίσης κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: η χρήση της σάουνας μειώνει την πιθανότητα κρυολογήματος.

 

Κάνει καλό στο δέρμα σου.

Με όλη αυτή την εφίδρωση που δημιουργεί δεν φράσσει τους πόρους, αντιθέτως το φροντίζει. Το όφελος είναι η αυξημένη κυκλοφορία που προκαλείται λόγω της θερμότητας. Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τα οποία τροφοδοτούν τα κύτταρα του δέρματος αλλά του σώματος, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για τη διατήρηση του μεταβολισμού των κυττάρων και τη λειτουργία των διαδικασιών επισκευής.

 

Κάνει καλό στη διάθεσή σου.

Ίσως ένα όφελος της σάουνας που δεν θα περίμενε κάποιος είναι το κομμάτι της ψυχικής υγείας. Η σάουνα σου επιτρέπει να χαλαρώσεις. Ο λόγος; Σε κάνει να νιώθεις ωραία και ανάλαφρα και σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα κάτι που συμβάλλει στην ψυχική σου διάθεση ενώ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης. 

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η σάουνα δεν αποτοξινώνει όπως εσφαλμένα πιστεύουν κάποιοι και επομένως δεν βοηθά με αυτόν τον τρόπο στο αδυνάτισμα. Σε καμία περίπτωση. Aυτό που επιτυγχάνεται με την εφίδρωση είναι η απώλεια σωματικών υγρών, και τίποτα άλλο. Όμως χάρη στη θερμότητα, αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη εξέτασε 674 άτομα ηλικίας 19-20, γυναίκες και άνδρες και διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερο ΔΜΣ έχασαν το μεγαλύτερο βάρος.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σας επισκεφτούμε

6989713412, 6981194806, magicpoolandspa@gmail.com

 

 

Κατασκευή σάουνας φιλανδικού τύπου Kατασκευή σάουνας με υπέρυθρες
 
                               


 
Αξεσουάρ σάουνας 

 


 

 ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 42 - Πειραιάς | 6989713412, 6981194806, magicpoolandspa@gmail.com