Είναι το νερό της πισίνας ασφαλές για τους σκύλους;

Posted by poolandspa 20/01/2023 1 Comment(s)

Είναι το νερό της πισίνας ασφαλές για τους σκύλους;

Μια σωστά συντηρημένη πισίνα είναι γενικά ασφαλής για να κολυμπήσουν τα κατοικίδιά μας.
Το νερό της πισίνας, είτε πρόκειται για χλώριο είτε για αλμυρό νερό, δεν θεωρείται επιβλαβές στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Όλοι όσοι κολυμπούν καταναλώνουν κάποια ποσότητα νερού.
Τα παιδιά και τα ζώα τείνουν να καταπίνουν περισσότερο από τους ενήλικες ανθρώπους.
Το πόσιμο νερό της πισίνας μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του γαστρεντερικού σωλήνα, οδηγώντας σε ναυτία, έμετο και βλάβη του οισοφάγου του ζώου.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων νερού πισίνας μπορεί να προκαλέσει μια επικίνδυνη κατάσταση που ονομάζεται δηλητηρίαση από νερό.

Τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την συντήρηση του νερού της πισίνας, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και ξηρότητα τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα, ειδικά αν κολυμπούν συχνά.

Φροντίστε να ξεπλύνετε το τρίχωμα του σκύλου σας μετά το κολύμπι στην πισίνα και να ελέγχετε τακτικά το δέρμα του για ερυθρότητα, απολέπιση ή άλλα προβλήματα. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας εάν το δέρμα φαίνεται μη φυσιολογικό. Βεβαιωθείτε για το επίπεδο χλωρίου γιατί τα υψηλά επίπεδα χλωρίου είναι ερεθιστικά για το δέρμα πολλών σκύλων.

Πώς τα σκυλιά μπορούν να επηρεάσουν την πισίνα σας;

Πολλοί ειδικοί της πισίνας λένε ότι ένας σκύλος σε μια πισίνα θα έχει την ίδια επίδραση στο νερό όση με τρεις ανθρώπους.
Τυχόν χαλαρές ή νεκρές τρίχες στο τρίχωμα του σκύλου σας θα καταλήξουν στο νερό της πισίνας, επηρεάζοντας το σύστημα φιλτραρίσματος και τη χημική ισορροπία.

Μπορείτε να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο σκύλος σας στην πισίνα διατηρώντας τον σκύλο σας καθαρό και περιποιημένο. Κόψτε τα νύχια του τακτικά και διατηρήστε τα λεία. Κάντε μπάνιο το σκυλί σας τακτικά και βουρτσίστε καλά το τρίχωμά του.
Πριν αφήσετε το σκυλί σας να μπει στην πισίνα, βουρτσίστε το καλά και στη συνέχεια ξεπλύνετέ το με νερό.

Θυμηθείτε να διατηρείτε την πισίνα σας και τον εξοπλισμό της σε καλή κατάσταση ώστε να είναι ασφαλής για όλους τους κολυμβητές.
Παρακολουθήστε στενά τη χημική ισορροπία, ώστε το νερό της να υποβληθεί όποτε χρειαστεί σε σωστή επεξεργασία.

Με την σωστή συντήρηση της πισίνας την οποία αναλαμβάνει η εταιρεία μας, αλλά και με την σωστή περιποίηση του σκύλου σας, μπορείτε να απολαμβάνετε το κολύμπι παρέα με τον αγαπημένο σας φίλο!
Είμαστε στην διάθεσή σας για πληροφορίες και διευκρινήσεις.

 

1 Comment(s)

DealsPaws:
20/12/2023, 09:18:39 PM, dealspaws.com
Reply

Thank you for the suggestion. I'll give it a try.

Leave a Comment